Skærmarmens rolle i kontorergonomi


Skærmarme tilbyder en enkel og effektiv løsning til dit kontors ergonomiske behov. Deres primære formål er at give dig mulighed for at placere skærmen på en måde, der gør anvendelsen mere behagelig, hvilket reducerer behovet for, at du skal flytte din nakke og øjne fra side til side under brug.

Når det kommer til ergonomisk placering af din computerskærm, er det vigtigste at sørge for, at skærmen er i øjenhøjde, så du ikke behøver at bøje nakken for at læse fra den.

Den anden ting, du skal være forsigtig med, er afstanden mellem skærmen og dine øjne. Afstanden mellem skærmen og dine øjne skal være omkring 3 gange afstanden mellem skærmen og tastaturet. For eksempel, hvis der er 15 cm mellem tastaturet og skærmen, så bør du holde dine øjne 45 cm væk fra skærmen.

Denne afstand er den mest behagelige for øjnene. Hvis du holder øjnene for tæt på skærmen, vil du muligvis opdage, at du sidder og skeler, og det vil reducere mængden af ​​faktiske arbejdstimer, du kommer til at få fra skærmen, både i form af tabt produktivitet men også fordi brugen af skærmen vil være for ubehagelig til at kunne vare længe ad gangen.

Endelig bør du også sikre dig, at skærmen har den rigtige højde. Skærmen skal være i samme højde som dit hoved, med toppen af ​​skærmen i øjenhøjde.

Den mest almindelige armopsætning giver dig mulighed for at dreje, vippe og manipulere skærmen, så du kan placere den på den måde, som er mest behagelig ved anvendelse af skærmen. Skærmen skal være i “landskab”-positionen, når du ser på skærmen fra siden, og i “portræt”-positionen, når du ser på skærmen forfra.

Disse typer arme kan også kombineres med andet udstyr, såsom bogstøtter eller en tabletarm. Hvis du skal bruge tabletten til at tegne eller af anden grund, kan du sætte den fast på armen, så du kan placere den, hvor den er ved hånden, og hvor den nemt kan bruges uafhængigt af eller i samspil med din computer

Fordelene ved at bruge en monitorarm

Der er flere fordele, du får ved at bruge en monitorarm. Den vigtigste er muligheden for at justere skærmens position korrekt, så du ikke er tvunget til at se på skærmen fra en akavet vinkel.

Monitorarme giver dig mulighed for korrekt at justere skærmens position, så dine øjne altid er i den mest behagelige position.

Der er andre fordele ved at bruge en monitorarm. For eksempel vil en skærm fastgjort til armen være lettere at rengøre end en, der er fastgjort til skrivebordet. Da skærmen er fastgjort til armen, kan du blot dreje den for at rengøre den, og det er aldrig nødvendigt at løfte skærmfoden for at kunne komme til.