Sådan bygger du din egen elcykel med et elcykel kit


Drømmer du om at bygge din helt egen elcykel ? Hvis svaret er ja, så er der gode nyheder forude. Det er nemlig langt nemmere, at bygge din egen elcykel end du aner. Det eneste du nemlig skal bruge, er din gode gamle cykel og et elcykel kit. Hvis dette lyder som en mulighed for dig, så bør du bestemt læse videre her. For her får du en lille guide til at komme i gang med at konvertere din cykel til en elcykel.

Fordele ved at vælge et elcykel kit

Den helt klare fordel ved at vælge et elcykel kit er naturligvis, at du nu får det hele i en samlet pakke. Dette er især en god løsning, hvis du aldrig har har prøvet at bygge din egen elcykel. Med et elcykel kit, så bliver det hele nu langt nemmere, og risikoen for fejl bliver desuden også betydeligt mindre. Uanset om du f.eks. vælger et elcykel kit med navmotor eller krankmotor, så slipper du nu helt for at skulle købe alle løsdelene særskilt – og dette er jo altid dejligt.

Vælg den rigtige cykel

Det gode ved at bruge et elcykel kit er, at stort set enhver cykel vil kunne blive forvandlet til en elcykel. Danske Boxbike.dk er f.eks. leveringsdygtige i både elcykler og ikke mindst et godt elcykel kit. Når dette så er sagt, så er der visse cykler der egner sig bedre som elcykel end andre. Den perfekte cykel skal derfor helst have:

  • Hjul i standardstørrelse: her vil 28 tommer være en god løsning, idet de helt små hjul desværre vil give en noget ujævn oplevelse.
  • Stærk ramme: for at kunne klare opgaven, så er det derfor bedst at vælge en cykel med et kraftigt stel, der kan klare den ekstra vægt. Her vil en mountainbike være en perfekt løsning.
  • Lang styregaffel: ved at montere et elcykel kit, så skal der jo nemlig gerne være plads til det hele.

Find komplette elcykel kits hos Boxbike.dk, og du vil have en elcykel indenfor overraskende kort tid.

Vælg det korrekte batteri

Vælg dernæst et godt batteri til din nye elcykel. Det allervigtigste du skal holde i mente, når du vælger batteri er batteriets spænding og kapacitet. Det er nemlig rigtigt vigtigt, at dit batteri matcher den spænding, der er angivet på dit elcykel kit. Her vil det typisk være et 36 eller 48 volts batteri, som du skal være på udkig efter. Derudover skal du stile efter et amperetal på enten 10 til korte ture eller 20 til de længere strækninger.

Hurtig montering

Når du så har dit elcykel kit i hånden, så er det nu med blot med at

  • fjerne baghjul og bagagebærer. Hernæst skal f.eks. navmotoren monteres på hjulet. Dette afsluttes med at tilslutte bremserne og justere cykelkæden igen.
  • montere hastighedskontrol og gashåndtag. Det er her vigtigt at du følger monteringsvejledningerne til punkt og prikke.
  • Tilslutte batteriet. Her vil du typisk blot skulle tilslutte batteriet til hastighedskontrollen. Se vejledningerne til dit elcykel kit , så du altid er helt sikker.
  • Tilslutte eventuelt ekstra tilbehør. Dette afhænger selvfølgelig helt af det elcykel kit, som du har valgt.