Hvordan fungerer en luft til vand varmepumpe?


Varmepumper er en væsentlig del af mange danske husstande opvarmningskilder – og flere og flere husstande slutter sig til klubben hver eneste dag. Hvis du er på jagt efter en billig og miljøvenlig varmekilde, så bør du bestemt overveje at spendere nogle kroner og ører på en spritny varmepumpe. En af de mest populære løsninger herhjemme er en såkaldt luft til vand varmepumpe, der kommer med en række fordele med i handlen.

Fordelene ved en luft til vand varmepumpe

Alle varmepumper kommer med en række klare og tydelige fordele, og luft til vand varmepumper er bestemt ingen undtagelse:

 • Du får en lavere varmeregning på årsplan: ved at skifte til en l uft til vand varmepumpe, så vil du efter det første år opleve en kæmpe besparelse på din varmeregning. Alt afhængigt af din eksisterende varmekilde, så vil der rent faktisk være tusindvis af kroner at spare – især hvis der er tale om elvarme.
 • Du får et mindre CO2-udslip: hvis du kunne tænke dig at gøre dit for miljøet, så vil en luft til vand varmepumpe være det oplagte valg. En sådan varmepumpe vil nemlig stort set ikke forurene – udover den strøm der skal til for at drive maskinen.
 • Du får en billig og effektiv måde at opvarme dit vand og hjem på. du kan f.eks se udvalget af luft til vand varmepumper her.
 • Du får en varmekilde, der kræver ganske lidt vedligeholdelse.
 • Med en luft til vand varmepumpe får du ofte en langt enklere installation end andre typer varmepumper. Installationsopgaven vil typisk kun tage et par dage, hvilket naturligvis er et kæmpe plus.

Sådan fungerer luft til vand varmepumpen

Det revolutionerende ved en luft til vand varmepumpe er, at den formår at omdanne de sparsomme danske solstråler til dejlig varme til hjemmet via hjemmet vandbårne varmesystem. Det store spørgsmål er dog, hvordan dette nu kan lade sig gøre. En luft til vand varmepumpe består typisk af to enheder – en indendørs og en udendørs; og opvarmningsprocessen fungerer således:

 • Det hele starter udendørs, hvor den udendørs del af varmepumpen luft ind i selve pumpen.
 • Indeni varmepumpen er der nu et kølemiddel, der med et kogepunkt på langt mindre end frysepunktet.
 • Når den langt varmere luft så rammer varmepumpens varmevekslingssystem, så vil kølevæsken nu opvarmes markant.
 • Herefter vil din nye luft til vand varmepumpe udnytte den opvarmede gas via dens kondensator til at at opvarme vandet i pumpen. Alt dette sker i den udendørs enhed.
 • Nu vil varmepumpen herefter transportere det opvarmede vand ind i din indendørs enhed, der nu kan bruges i din boligs radiatorer, gulv eller vandhaner.
 • Sidst men ikke mindst vil kølemidlet nu ende tilbage i den udendørs enhed – altså vende tilbage til en flydende form – og det hele kan nu starte forfra.

Der er med andre ord tale om en slags koncentrationsproces, hvor din luft til vand varmepumpe har brugt den udendørs varme og forvandlet den til varme til din bolig. Og den gode nyhed er jo selvfølgelig, at du sparer en masse penge, samtidigt med at du formindsker din husstands CO2-udslip.  Besøg derfor denne hjemmeside, for at få gode priser og god service hos NovaSolar, når du vælger din nye luft til vand varmepumpe.