Maling Guide: 4 tips til at male fejlfrit


Skal du til at male derhjemme selv, så vil du helt sikkert gerne gøre det ordentligt, så du ikke skal bruge penge på at lave det om, fordi du kommer til at kigge på det hver dag og tænke ”øv, det ville jeg ønske så anderledes ud.” Derfor skal du på forhånd vide lidt om, hvordan du får brugt din maling på bedste vis, så her får du 4 tips til, hvordan du maler helt uden fejl.

1. Lav et ordentligt forarbejde

Noget af det allervigtigste, når du skal male, er, at du gør et ordentligt forarbejde. Det betyder, at du skal fjerne løst tapet og sørge for, at du har en ren og glat overflade at arbejde på. Får du ikke rengjort væggen ordentligt, inden du påfører maling, kan du risikere, at den nye maling ikke hæfter ordentligt til væggen, og du vil derfor ikke få et særligt flot resultat. Et ordentligt forarbejde vil gøre, at din maling ser ny og frisk ud i længere tid, og du skal derfor ikke hurtigt ud og bruge penge på en ny omgang maling igen.

2. Reparér huller i væggene

I tråd med at du har brug for en plan overflade at arbejde på, er det også en god idé at reparere huller og ujævnheder, så du ikke kan se buler eller huller i væggen, når du har malet. Derfor kan du med fordel slibe små buler væk eller spartle huller fra søm og skruer, så du får en helt glat overflade. Det vil hjælpe gevaldigt på slutresultatet, og igen undgår du, at du bruger din maling forgæves.

3. Vælg maling af høj kvalitet

Selvom det kan virke fristende at købe en billig maling, så skal du være sikker på, at den er af ordentlig kvalitet, før du køber den. Maling af ringe kvalitet vil ikke give et nær så flot udtryk som maling af god kvalitet, og en billig maling kan hurtigt komme til at se slidt og kedelig ud. Pris og kvalitet hænger dog ikke altid sammen, for du kan godt få god maling til en billig pris for eksempel hos Nordicmaling, der har de billigste priser på markedet. På deres hjemmeside nordicmaling.dk kan du se det store udvalg af forskellig vægmaling og loftmaling i høj kvalitet og et væld af farver, så du kan give dit hjem det udtryk, du gerne vil have.

4. Husk at blande din maling godt rundt

Det sidste gode råd, inden du begynder at male, er, at du skal blande din maling godt rundt. Det gør nemlig, at du får et mere ensartet resultat, fordi du sikrer dig, at din maling er jævn og ens hele vejen igennem bøtten. Når du har blandet din maling godt, er du ved at være klar til at komme i gang. Er du i tvivl om, hvordan fremgangsmåden skal være, når du maler, kan du også læse en mere udførlig guide om maling af vægge og lofter.