En massagestol på arbejdspladsen


Som virksomhed er det vigtigt at tage sig godt at sine medarbejdere. Mange af de største virksomheder i landet har et enormt antal af kontorpladser. Her sidder medarbejdere side om side og arbejde minimum 37 timer i ugen. De lever et liv, hvor syv til otte timer om dagen bruges ved et skrivebord i den samme arbejdsposition. Dette kan give et utal af skader og på sigt kroniske smerter. Derfor er flere virksomheder, som har mange kontormedarbejdere, blevet opmærksomme på vigtigheden af at få aktiveret medarbejderne på den ene eller den anden måde. En stor del af arbejdet finder naturligvis sted ved skrivebordet. Hertil er der kommer hjælpemidler som hæve/sænke-borde, som skal være med til at give medarbejderne forskellige arbejdsstillinger. Men det er formentlig ikke tilstrækkeligt til at undgå spændinger forårsaget af arbejdet. Derfor er flere virksomheder begyndt at skabe forskellige rum og muligheder for, at den enkelte medarbejder kan få løsnet op. Det indebærer naturligvis pauser, som kan tages væk fra skrivebordet, pauserum med møbler der giver mulighed for afslapning. Men en af de tiltag, som knap så mange bruger, men som har vist sig at have rigtig god effekt, er massagestole. 

 

Massagestol på arbejdspladsen

Ved at installere en massagestol eller flere i et separat rum på arbejdspladsen, giver den enkelte virksomhed mulighed for, at medarbejdere kan få løsnet de spændinger, der opstår i løbet af arbejdsdagen. 

Den primære årsag til, at ikke alle virksomheder har investeret i dette, er formentlig, at de ser en massagestol som en dårlig investering. Det koster naturligvis også en vis sum penge at købe en massagestol eller flere til medarbejderbrug. Men i virkeligheden kan det på sigt være en god investering. Det skyldes, at de fleste medarbejdere har en eller anden form for sundhedsforsikring gennem deres arbejdsplads. De spændinger, som opstår ved kontorarbejde, vil kunne give kroniske smerter. Dette vil være væsentlig dyrere at dække, end hvis man investerede i en massagestol pr. x medarbejder. En massagestol er en engangsudgift, som man kan have overblik over og budgettere med, mens sygeforsikring og dækning af fysioterapi kan blive uforudsete udgifter. 

 

Hvad gør en massagestol?

En massagestol er med til at løsne spændinger. Med den samme arbejdsstilling dag ud og dag ind, er det kun naturligt, at der vil opstå myoser eller spændinger i nakke og ryg. Ved regelmæssig brug af en massagestol, vil disse myoser, muskler og spændinger løsnes, så man ikke ender med de kroniske smerter. Flere virksomheder bør altså overveje at investere i en form for massagestol, så deres medarbejder kan få løsnet de begyndende arbejdsskader, som over tid vil kunne skabe sygemeldinger eller større, uforudsete udgifter. En massagestol i en virksomhed er altså en investering i medarbejdernes trivsel.