Byg din egen elcykel: Så nemt er det


Elcykler er i dag gået hen og blevet utroligt populære herhjemme, og det er således blevet et helt almindeligt syn at se en elcykel suse ned ad gaden. Men vidste du egentlig, at det også er muligt at ombygge din flotte almindelige cykel til en vaskeægte elcykel? Det er nemlig overraskende enkelt at gøre netop dette. Det eneste der kræves er blot et elcykel kit. Prøv bare at se hvor nemt det er ved at læse videre her.

1. Hvordan fungerer et elcykel kit?

Lad os som det allerførste lige forklare hvad et elcykel kit rent faktisk er for en størrelse. Et elcykel kit er som navnet antyder ganske enkelt et samlet sæt, der indeholder alle de nødvendige dele til at forvandle en traditionel cykel til en elektrisk cykel. Med et elcykel kit vil du nu have en elektrisk motor samt et batteri, der efterfølgende skal monteres. Selve den elektriske motor vil være indbygget i enten cyklens nav eller krank, og batteriet placeres typisk på cyklens bagagebærer – der desuden også opbevarer cyklens styreenhed. Men hvad nu hvis din cykel ikke har bagagebærer? Intet problem. Du kan nemlig også montere batteriet direkte på cyklens stel. Dog skal du i disse tilfælde opbevare cyklens controller i en adskilt taske eller boks – der ligeledes kan monteres direkte på stellet. Den eneste større forandring du skal forvente med et elcykel kit er, at du vil være nødt til at udskifte din cykels hjul og bagagebærer – hvilket dog heldigvis kan gøres forholdsvist hurtigt og nemt. Det sidste element der afslutter elcykel kittet er et display, der typisk monteres på cyklens styr.

2. Er det vanskeligt at bygge egen elcykel?

Svaret på dette spørgsmål er et klokkeklart nej. Det er nemlig slet ikke så vanskeligt som man måske tror at ombygge en cykel til en elcykel. Og det bedste ved det hele er, at selve arbejdet ikke engang tager synderligt lang tid. Hele jobbet kan nemlig klares på omtrent 2-3 timer. Når dette så er sagt, så kræver det selvfølgelig en lille smule teknisk snilde at klare opgaven. Og den gode nyhed er, at der medfølger udførlige brugsanvisninger i et elcykel kit, der gør det nemt for selv folk med ti tommelfingre at klare opgaven på egen hånd. Køb dit elcykel kit her.

3. Kan alle cykler ombygges til en elcykel?

Ja, det er som udgangspunkt muligt at ombygge enhver cykeltype til elcykel. Der findes nemlig elcykel kits til både almindelige unisex cykler, mountainbikes og endda ladcykler. I forbindelse med sidstnævnte model, så vil der altid være tale om en krankmontering – der netop vil være i stand til at håndtere den større vægt langt bedre end en navmotor. Og når det kommer til motoren på en el ladcykel, så anbefales det derfor også at du vælger en lidt kraftigere motor end du ville på en almindelig cykel – f.eks. 350W men gerne kraftigere. Man kan jo lige så godt få så meget motorkraft som overhovedet muligt – og især hvis der skal hentes mere end ét barn i dagsinstitution.