5 gode ideer til hobbyer for unge


Danske teenagere og unge har i gennemsnit omtrent 5 timers fritid på enhver given dag, når man først trækker skolen, lektierne og de tre daglige måltider fra. Men hvad er egentlig den bedste måde at spendere disse frie timer på? Svaret er ganske enkelt en god hobby. Derfor får du her fem gode bud på en hobby for unge, som de uden tvivl vil elske – og som ikke engang inkluderer mange timer foran en skærm.

Musik

Uanset om det drejer sig om pop, rock, jazz, klassisk musik, Rap, elektronisk musik eller DJ-sæt, så er musik ganske enkelt en gave, der bliver ved med at give – og jo tidligere jo bedre. Med denne hobby for unge  vil du helt automatisk pirre ved den unges interesser. Det er jo nemlig ingen hemmelighed, at flertallet af unge mennesker er rigtigt glade for musikken; og med musik har de virkelig en bred palet at male med. Foreslå f.eks. for dit teenage barn, at de begynder at lære at spille på et instrument, såsom guitar, klaver eller måske endda cello. Du vil blive overrasket over hvor lidenskabeligt en teenager vil gå til værks. Som alternativ kan du også investere i musiksoftware, hvis produktionssiden mere vil være dit barns kop te.

Billedkunst

Der er en grund til at stort set alle små børn elsker at tegne, male og modellere. Der er nemlig noget særdeles fundamentalt ved at producere noget ud fra intet. At tegne et flot portrætbillede viser desuden også den unge, at han/hun har et indbygget talent, som de fleste andre ikke har. Som hobby for unge kan billedkunst derfor virke særdeles motiverende, og ikke mindst berige den unges liv på utallige måder.

Naturen

Værdsættelse af naturen er en af de bedste ting du kan gøre for dit teenage barn. Hvis i f.eks. har en have, så vil dette være en perfekt mulighed for at introducere dit barn til de forskellige planter og træer, der findes derude. Men nu er natur selvfølgelig mere end blot planter og træer. Natur er nemlig også dyr, og her vil et kæledyr være en glimrende hobby for unge. En hund eller hest vil nemlig kunne lære et teenage barn om ansvar – og samtidigt give ham eller hende en ven for livet.

Litteratur

En anden god hobby for unge kunne også være, at introducere dem til litteraturens store verden – og nærmere betegnet  med henblik på at give dem lysten til selv at skrive. Uanset om det drejer sig om poesi, prosa eller dagbøger, så er selve skriveprocessen en fantastisk måde at give udtryk for ens indre følelsesliv. Hvem ved; måske vil dit teenage barn være den næste Karen Blixen.

Dans

Dans er i disse år mere populært end nogensinde før, og vil derfor være en oplagt hobby for unge. Og på samme måde som musik eller billedkunst, så er der rigtigt meget at vælge imellem. Uanset om det drejer sig Hiphop, jazz eller ballet, så vil dit teenage barn uden tvivl elske denne hobby – og samtidigt få en masse nye venner i processen.