Sådan bruger du moden i din stil


Hvis du er interesseret i mode, så er der altid en hel del spænding forbundet med at se de seneste kollektioner bevæge sig ned af en runway. Her kan man nemlig se hvad alle de store modehuse har arbejdet på det seneste års tid. Det store spørgsmål er nu hvordan du kan inkorporere den højeste mode i din egen stil. Derfor får du her et par gode idéer til at kombinere din eksisterende garderobe med den seneste mode.

Begynd med hvad du har i garderobeskabet

Inden du i det hele taget går i gang med at købe stort ind af den seneste mode, så er det rigtigt vigtigt at du tager et grundigt kig på din eksisterende garderobe. Der er jo nemlig ikke meget ved at købe dyrt modetøj, hvis det simpelthen ikke passer sammen med dit andet tøj. Du skal med andre ord sørge for at have en strategi inden du hovedkulds vælger at bruge en masse penge på ny mode.

Hav basisudstyret i orden – og kombiner derefter

Et rigtigt godt tip vil være, at have en slags grundlæggende mode palet du kan arbejde ud fra. Her vil det være en god idé, at kombinere et nedtonet, neutralt og klassisk look med en beklædningsgenstand der repræsenterer den seneste mode. F.eks. kan du vælge at kombinere dine klassiske mørkeblå polotrøje og jeans med en af sæsonens trendy jakker eller sneakers. Man kommer nemlig rigtigt langt rent modemæssigt ved at følge denne strategi.

Overvej din kropsform

Når alt kommer til alt, så findes der desværre modegenstande der ganske enkelt ikke vil være flatterende når du bærer dem. Man skal nemlig ikke glemme, at supermodeller i ni ud af ti tilfælde har en temmelig urealistisk fysik – og her tænkes der især på deres tårnhøje statur. Dette betyder nemlig, at tøj der klæder en person på 1.90 ikke nødvendigvis vil tage sig godt ud på en person, der måler 1.65. Vær derfor bevidst om din egen kropsform, så du lettere kan vælge en pasform og stil der komplimenterer dig.

Læg et realistisk budget

Det er vist ingen hemmelighed, at mode kan være en hundedyr affære – og især hvis man overvejer at købe haute couture. Faktisk kan mode ende med at koste dig tusindvis af kroner, hvis du ikke passer meget på. Som tommelfingerregel bør du derfor altid kun vælge en dyr modegenstand, hvis du er så godt som 100% sikker på at den ikke går af mode i den nærmeste fremtid. Mode er nemlig en investering, og der er jo ingen grund til at vælge noget der ikke kan de skiftende tendenser indenfor mode.

Brug accessories

Accessories er en glimrende, og ikke mindst lidt mere prisvenlig måde at inkludere den seneste mode i dit look. Den helt store fordel ved accessories er nemlig, at de fungerer som perfekt supplement til dine eksisterende garderobe – faktisk kan gode accessories spille en afgørende rolle i at puste liv ind i dit tøj. Uanset om det drejer sig om en flot ny håndtaske, et trendy smukke eller måske et par lækre sko, så vil de uden tvivl være med til at gøre dit look endnu smukkere.