Webmesterens 6 tips til at undgå at blive snydt på nettet

Internettet har på et utal af måder gjort alle vores liv utroligt meget nemmere. Især når det kommer til at shoppe, så er alting forandret. Det er jo som bekendt blevet ufatteligt nemt og ikke mindst populært at handle online. Med blot et par enkelte klik kan man jo få selv de mest eksotiske ting leveret direkte til hoveddøren.  Men hvad med sikker online shopping?

Træd varsomt når du shopper på nettet

På trods af den store bekvemmelighed, så skal man dog passe på når man handler på nettet. Der sidder nemlig ondsindede hackere klar til at stjæle dine personlige oplysninger – med andre ord dine kontooplysninger. Men hvordan undgår du at blive taget ved næsen? Læs videre her, og få 6 gode tips til sikker online shopping.

Tjek en hjemmesides adressefelt

For at shoppe sikkert online, så bør du altid starte med at tjekke hjemmesidens adressefelt. Når du besøger en webshop, så bør du altid tjekke i adressefeltet om adressen (URL) begynder med https eller http. Hvis dette er tilfældet, så vil alle dine oplysninger nemlig blive krypteret. På trods af dette, så er der mange svindelsider der har luret dette og har sørget for at deres sider også starter med https/http. Derfor er dette trin desværre ikke nok til sikker online shopping. Du kan dog tjekke om sidens URL indeholder firmaets navn, idet dette vil være et godt pejlemærke om en sikker hjemmeside.

Stol på din mavefornemmelse

Næste trin er at stole på din mavefornemmelse. Hvis du fornemmer der er ugler i mosen, så er der nok en god grund til dette. Derudover findes der også et par andre ting du kan gøre for at kontrollere en hjemmesides pålidelighed.

Tag Google i brug

Foretag en Google-søgning: ved at søge på en bestemt virksomhed, så vil du oftest kunne finde positive såvel som negative kundeanmeldelser. Der findes endda hjemmesider, der specialiserer sig i at registrere svindelsider, så du kan være sikker på sikker online shopping.

Vær skeptisk overfor alt for billige tilbud?

Overvej om der er tale om et urealistisk godt tilbud: hvis noget virker for godt til at være sandt, så er der desværre nok en god grund til det. Hvis en hjemmeside f.eks.  reklamerer med en splinterny Macbook Pro til 3000 kroner (i stedet originalprisen, der ligger et sted mellem 11,000-21,000 kroner), så kan du godt regne med at der er tale om en svindelside.

Kontroller hjemmesidens kontaktoplysninger

Kontroller hjemmesidens kontaktoplysninger: alle rigtige virksomheder vil næsten altid have deres kontaktoplysninger angivet på deres hjemmeside. Hvis der ikke er en måde at kontakte virksomheden på, så er der jo nok noget galt. Undersøg derfor på nettet om du kan finde en given virksomheds adresse, så du på denne måde kan vurdere om virksomheden er ægte.

Ved at følge disse 6 tips til sikker online shopping, så kan du selvfølgelig ikke undgå netsvindel med 100% sikkerhed. Dog vil du kunne nå rigtigt langt af vejen til at undgå de allermest almindelige svindlere ved at følge disse råd.