Spar Strøm På Kontoret – 10 Simple Tips

Danskerne bruger i gennemsnit lidt over 100 kWh strøm hver om måned på kontoret. Det svarer til omkring 1.000 kroner om året. 

Der er mange penge at spare, hvis du følger nogle simple tips til, hvordan du sparer strøm på kontoret. I denne artikel giver vi dig 10 enkle tips, der kan forbedre din økonomi og samtidig spare miljøet for unødige belastninger!

1) Sluk helt for computeren, når du går hjem om aftenen

Computere bruger en masse strøm, selv når de er slukket. Hvis du lader din computer køre på standby i stedet for at slukke helt, bruger den stadig en del strøm. Desuden har din computer godt af, at blive slukket ind imellem.

2) Sluk også for skærme, printere og andet udstyr, når du ikke bruger det

De fleste moderne printere har en energisparefunktion, som du kan aktivere. På den måde sparer du både strøm og blæk.

3) Regn med, at ledninger til computere og andet udstyr også bruger strøm

Derfor skal du sørge for at slukke for ledningerne, når du ikke bruger dem. Dette gælder især for USB-kabler og lignende. Stand-by funktioner skal du også være særligt opmærksom på.

4) Brug en computer med så lidt strøm som muligt

En bærbar computer er mere energieffektiv end en stationær computer. En 24” skærm bruger også mindre strøm end to 19” skærme. Og så er det selvfølgelig vigtigt, at din computer er indstillet til at gå i energisparetilstand, når du ikke bruger den.

 

Det kan også hjælpe på strømforbruget at skrue ned for lysstyrken på din computer og dine skærme. Og så er det jo en god idé at undgå at have for mange programmer kørende på én gang.

5) Pærer med lavere watt forbruger også mindre strøm

Du kan derfor spare både penge og strøm ved at skifte til pærer, der bruger mindre watt. Pærer med lavere watt forbruger dog også mindre lys, så det er ikke altid en god idé at skifte alle pærerne ud.

De fleste LED-pærer bruger omkring 80 % mindre strøm end almindelige glødepære, så dette er et godt sted at se hen imod.

6) Print dokumenter ud 

Print så du ikke bruger strøm på at læse på computeren. Dette gælder især, hvis du skal læse store dokumenter. Men det er også mere effektivt at læse på papir end på en computer-skærm. Find en god printer og godt printer blæk på Tonerland, hvor du også kan finde ud af hvilket blæk der passer til din printer.

7) Sluk for lyset, når der  ikke er behov for det

Dette gælder især, hvis der er dagslys i rummet. Dagslys giver en masse lys, og det er derfor ikke behov for at have mange lyskilder tændt på samme tid.

8) Hold igen med aircondition og varme

De fleste kontorer har i dag aircondition, men det er ofte unødvendigt at have den slået til hele dagen. Det er bedre at have et par vinduespudsninger om året og lufte ud flere gange dagligt. På den måde undgår du også, at det bliver for koldt eller for varmt på kontoret.

9) Få en bevægelsessensor

Nogle kontorer har bevægelsessensorer til at slukke for lyset, når der ikke er nogen i rummet. Dette er en god idé, da det sparer strøm og kan være med til at forlænge levetiden på din el-installation.

10) Tjek din el-udbyder

Endelig er det en god idé at undersøge forskellige el-udbydere, så du er sikker på, at din el-aftale er den mest fordelagtige. Det kan du gøre på Billigtstrøm.dk, hvor du også kan blive klogere på el-selskaberne og eksempelvis se hvor du får mest muligt grøn energi.

 

Det er altså mange penge at spare, hvis du følger disse enkle tips til, hvordan du sparer strøm på kontoret. Husk også at tænke over dit eget forbrug derhjemme. På den måde kan du nemt spare mange hundrede kroner om året. Og så er det jo også vigtigt at passe godt på miljøet!