Sjove aktiviteter til vinterferien

I mange familier er det hvert år en udfordring at finde på aktiviteter der kan engagere og underholde alle familiens medlemmer. Måske er aldersspændet stort eller der er meget forskellige interesser.

 

Her har vi 5 forskellige bud på aktiviteter der kan inddrage alle i familien:

 

1: Lav en fotosafari. Alt efter alder kan denne aktivitet udføres i hold eller solo. Hver person eller hold skal have en liste over hvilke billeder de skal tage. Temaet kan være at gå på jagt i naturen. Nogle billeder kan være taget helt tæt på, andre kan være panorama fotos. Nogle af opgaverne kan være at finde mønstre eller bestemte farver og tage billeder af dem. Til opgaven kan der bruges mobilkameraer eller iPad.

De små børn kan få enkle opgaver som “Tag foto af et træ” mm og teenagerne kan få lidt sværere opgaver som f.eks. “Affald i naturen” mm.

 

2: Lav personlige plakater. Brug de fotos der blev taget på foto safarien eller fotos fra f.eks. familieferien el. lign. Brug en collage app eller program til pc’en til at sammensætte en flot plakat til hver enkelt barns værelse. Plakaterne kan sendes til tryk på et lokalt trykkeri der har specialiseret sig i at lave små specialopgaver for både firmaer og private.

 

3: Hold en bagekonkurrence. Skal der lidt lækkert til eftermiddagsmaden en af dagene så kan det være sjovt at få alle med i køkkenet og holde den bagekonkurrence – lave 2 hold og lad dem vælge 2 forskellige kager, brød eller lign. de vil bage. Inviter f.eks. Bedsteforældre eller naboer til at være dommere og få en hyggelig eftermiddag sammen. Er det nye opskrifter der bruges, og er de en succes så kan du samle dem i en mappe så de nemt kan findes igen næste gang.

 

4: Udendørsleg/sport. Der er efterhånden kommet både spændende naturlegepladser og udendørs fitness områder i mange kommuner. Her kan både små og store legebørn få brugt en masse krudt og opleve at man godt kan lege sammen selv om der er aldersforskel fra den mindste til den største i flokken.

 

5: Museer. Mange museer har efterhånden fundet ud af at det er vigtigt at have udstillinger og aktiviteter der kan interessere familier med børn i forskellige aldre. Eksempelvis har mange af natur og fiskeri museerne massere af aktiviteter der varierer alt efter årstid og hvilke udstillinger/temaer de har fokus på for tiden. Flere steder er der også mulighed for at få udleveret aktivitetshæfter ved indgangen som børnene kan udfylder undervejs og efterfølgende tage med hjem.

 

  1. 2. 3. Hold ferie !