Kriser bringer vækst til solcelletag

Ruslands invasion har Ukraine har haft halvårsdag, og konsekvenserne heraf begynder nu også at ramme os danskere. I lang tid var det største problem for danskerne i forhold til krigen, at der var krig i Europa, og at vi skulle tage imod flygtninge. De færreste har oplevet at være rigtig bange for, at krigen skulle bryde ud i Danmark. Det skyldes, at eksperter hurtigt vurderede, at vi ikke var målet med krigen. Men alligevel bliver vi nu ramt. Energipriserne stiger, og mange danskere må kæmpe med at kunne betale regningerne. Sådan har mange ikke oplevet det før, og det får mange til at tænke i, hvordan man kan blive mest muligt selvforsynende – også i forhold til energi. Dette har givet stor vækst i virksomheder, som leverer energikilder til private. Dette gælder både små vindmøller og solceller. 

 

Danskerne vil have solcelletag

Selvom mange af de danskere, der nu er ramt økonomisk, ikke er i stand til at investere stort, er der mange andre, som tager beslutninger herom. Virksomheder, som producerer og opsætter solcelletag, oplever en klar interesse og større omsætning efter krigens konsekvenser har ramt Danmark. Pludselig får flere danskere nemlig øjnene op for friheden, som man får, hvis man er selvforsynende på energi. Med et solcelletag kan disse borgere altså slippe for de store prisstigninger, som vi ser i øjeblikket. Deres elregning bliver skræmmende lav og skaber naboer, der er grønne af misundelse.

 

Som producent af solcelletag har man altså oplevet en markant vækst, siden krigen brød ud i Ukraine. Danskerne ønsker at være uafhængige af den russiske gas, og det kan ikke gå stærkt nok. Så selvom staten forsøger at lægge en loft på strømafgifter, viser den private marked igen, at de kan levere forbrugerne varen hurtigere. Med et hurtigt opkald kan danskerne bestille deres solcelletag. På trods af at mange har gjort det, og ventetiden derfor er lidt længere, holder danskerne hårdnakket fast i deres beslutning, om at ville være selvforsynende på energi i så stort et omfang, som det er muligt. 

 

Vækster i krise

Det er ikke en ny tendens, at det private marked kan drage fordel af kriser. Dette er set gennem tidens løb, og har resulteret i, at virksomheder, som ikke havde en særlig stor plads på markedet, pludselig er store spillere. At være producent af solcelletag virkede måske ikke så profitabelt for bare et år siden. Men med Ruslands invasion af Ukraine, og de mange sanktioner der efterfølgende er blevet pålagt Rusland, sidder danskerne i kø for at få deres bid af solenergien. Dette er formentlig en bølge, som producenter af solcelletag kan leve på et godt stykke tid, da historien ikke udviskes så hurtigt.