Hvornår har du sidst skiftet lås og nøgle? Hvorfor det er vigtigt at huske!

Der er rigtigt mange ting vi alle sammen tager for givet i hverdagen, og dette gælder ikke mindst for vores boliger. Vi forventer jo helt uden at tænke over det, at der er altid er vand i hanerne, varme i radiatorerne og lys i lamperne. Og hvad med vores læse? Mon ikke de også falder ind under denne kategori af ting vi tager som en naturlig selvfølge. Dog skal du ikke begå den fejltagelse at tro, at dine dørlåse vil vare for evigt. De bør nemlig skiftes ud med jævne mellemrum. Og dette er der faktisk mere end én grund til. Du bør derfor læse videre her, hvor du vil blive præsenteret for de bedste grunde til at du bør investere i et nyt låsesæt til din boligs døre.

Hvis du flytter

Den første grund til at investere i et nyt låsesæt kommer nok ikke bag på dig. Der tænkes selvfølgelig på de situationer, hvor du er flyttet ind i en ny bolig. Og grunden til dette er simpel. Du er jo nemlig aldrig 100% sikker på hvem der egentlig har en kopi af dine nøgler. Dette kunne jo f.eks. være den tidligere ejer eller måske din boligs bygherre. For at få ro i sindet, så er det derfor af afgørende betydning at du får udskiftet dine dørlåse så hurtigt som overhovedet muligt. Det er jo trods alt dig og din families sikkerhed, der står på spil.

Når dine nuværende låse er slidt op

Intet varer desværre evigt, og dette gælder naturligvis også for dine dørlåse. Det vil derfor være oplagt at købe et nyt låsesæt med jævne mellemrum. For hvis du udskifter dine låse hvert tredje eller femte år, så vil du nemlig altid være sikker på at have velfungerende låse, der aldrig vil efterlade dig frustreret når du ikke kan komme ind i den bolig en kold og våd regnvejrsdag. Og dette gælder på mange måder dobbelt for virksomheder, idet låsene oftest vil udsættes for langt større slid. I dette tilfælde vil det i stedet være en bedre løsning måske at udskifte firmaets låse hvert andet år.

Efter et indbrud

Alt for mange danskere udsættes desværre for indbrud, hvilket naturligvis er nok til at ryste selv de mest benhårde nerver – og især i den efterfølgende tid efter indbruddet. Det er derfor 100% nødvendigt, at du så hurtigt som muligt får anskaffet dig et nyt låsesæt til alle din boligs døre. Selv hvis tyvene er kommet ind gennem et åbent vindue bør du absolut også udskifte dine låse. Det er jo nemlig ikke altid til at vide om tyvene har beskadiget dine låse i et forsøg på at komme ind i din bolig.

Hvis du mister dine nøgler

Vi kan alle sammen være uheldige at miste vores nøgler. Hvis dette er tilfædet, så bør du også altid vælge at spendere nogle kroner på et nyt låsesæt til dine døre. Dette vil nemlig give dig langt mere tryghed, og ikke mindst en langt større sikkerhed. Afslut for en sikkerheds skyld derfor denne artikel med at finde et godt låsesæt med samme nøgle til alle låse her.