Giv dit barn en god skolestart: 3 gode råd


Det er den tid på året igen – skolen starter! For mange børn kan det være en skræmmende tid. De har lige brugt de sidste par måneder på at nyde deres frihed, og nu skal de tilbage i skole og lære? Hvordan kan du hjælpe med at gøre overgangen så smidig som muligt for dit barn? Her får du 10 tips til at hjælpe dit barn med at få en god start i skolen!

 

Efter sommerferien skal børnene tilbage i skole eller starte i skole for første gang, og det kan godt være lidt skræmmende. Det er i hvert fald en tid med blandede følelser for både børn og forældre, hvor børnene skal vænne sig til en ny rutine, nye lærere og klassekammerater og nye fag, men heldigvis er der noget man som forældre kan gøre for at hjælpe sit barn med at få en god skolestart.

 

  1. Få en god rutine før skolen starter

 

Man ved fra forskning er søvn er utrolig vigtigt for mennesker læring og hukommelse, så sørg for at dit barn får en god døgnrytme, når de starter tilbage i skolen igen. Et par uger før skolen starter igen er det derfor en god idé at få dit barn tilbage i en regelmæssig søvnplan, som de muligvis ikke har haft under sommerferien. 

 

Skoledagene er lange, og eleverne har brug for masser af hvile, hvis de skal være opmærksomme i klassen. Der er altid en god idé, hvis man noget tid før skolen starter igen sørger for at man har en god døgnrytme, så ens barn ikke møder træt op i den første uge af skolen.

 

  1. Få en tutor der sørger for at eleven ikke kommer bagud

Der er mange fordele ved at få lektiehjælp. Det skaber et bedre læringsmiljø, faglig udvikling og større motivation for eleven. Ved at få professionel lektiehjælp med en tutor, starter eleven med at lære i et trygt og positivt læringsmiljø, hvor de tør prøve sig frem og undervisningen bliver tilpasset elevens behov og niveau. På den måde kan man være sikker på, at eleven ikke falder bagud i starten af skoleåret og får en god start.

 

  1. Hjælp dit barn med at forblive motiveret og selvsikker i skolen

 

Husk at give dit barn masser af komplimenter og ros. Skolen kan være hård, og en smule ros kan hjælpe meget. Samtidigt er det vigtigt, at have tålmodighed. Lad vær med at blive stresset eller sur på barnet, men sørg i stedet for at de får en god første oplevelse med skolen. Husk at skolen er et nyt eventyr, og det er normalt, at børn er spændte, bange eller begge dele, så vær ekstra tålmodig med barnet i starten.