E væske-Guide: Hvordan, hvor meget og hvad indeholder det?


Hvis du netop har investeret i dit allerførste e cigarret kit, så kan det at vælge e væske ofte være forbundet med en god portion forvirring. Der findes nemlig et kæmpe udvalg af e væsker på markedet i dag. så hvad gør man som nybegynder for at finde vej ud af e væske junglen? Svaret er simpelt. Læs videre her, hvor du får 4 tips til at finde den perfekte e væske.

1. Hvor finder jeg min nye e væske?

Det allerførste du skal gøre, er at finde en god forhandler som du føler du kan have tillid til. Du er nemlig ved at begynde et forhåbentligt godt og langt forhold med din nye e væske forhandler. Det er derfor vigtigt at du gør dig lidt indledende fodarbejde, så du kan få skillet bukkene fra fårene. Heldigvis findes der i dagens Danmark en en hel del glimrende forhandlere, der uden tvivl vil have lige præcis din nye yndlings e væske som fast bestanddel af deres sortiment. Hvis du f.eks. ikke har en af disse forhandlere i nærheden, så skal du dog ikke fortvivle af denne grund. Du kan nemlig sagtens finde et kæmpe udvalg af e væske på nettet. Og hvis du skulle brænde inde med nogle spørgsmål, så vil du i langt de fleste tilfælde kunne få et hurtigt svar fra forhandleren – også på nettet via forhandlerens chat eller mail funktion.

2. Hvordan skal jeg så vælge min nye væske?

Selv når du har fundet det helt perfekt udvalg af e væsker, så kan det dog stadig være utroligt vanskeligt at finde rundt i de mange valgmuligheder. Du bør derfor som tommelfingerregel altid gå efter smagen. Det anbefales her at du prøver dig en smule frem. Overvej derfor 2- 3 mulige kandidater med hver deres smag, så du kan smage dig frem til din nye favorit. Men inden du bestiller, så er der lige et par yderligere ting som du skal overveje.

3. Nikotinindholdet

Når du så har pejlet dig ind på nogle mulige smagsvarianter, så drejer det si nu om at vælge det rigtige nikotinindhold. Her kan du som udgangspunkt forholde dig til de følgende tal:

  • 0 mg: til dig der blot ønsker den gode smag uden at inhalere eller til at dække et fysisk behov for nikotin.
  • 3 – 6 mg: til dig der er vant til at ryge omtrent 5 – 10 cigaretter om dagen.
  • 12 – 18 mg: til dig der lidt hårdt sagt kan betegnes som en kæderyger.

Hvad indeholder e væske?

Selvom indholdet i e væske kan variere fra mærke til mærke, så er der dog 4 ingredienser der typisk vil gå igen:

  • PG: en forkortelse for propylglycol, og står for størstedelen af smagen i e væsken. PG vil samtidigt også være ansvarlig for den fornemmelse af at ”ryge”, som du vil opleve med e cigaretter.
  • VG: en forkortelse for vegetabilsk glycerin, og vil bestemme hvor stor en mængde damp du vil producere.
  • Aromastoffer: dette er naturligvis selve den smag som din nye e væske har.
  • Nikotin: hvis du da ellers ønsker en e væske med nikotin.