5 tips der skaber bedre sikkerhed

Cyberkriminelle er ikke kræsne: de udsender cyberangreb mod alle industrier og alle virksomheder, uanset størrelse. Selvom databrud i store virksomheder og offentlige myndigheder har tendens til at blive fremhævet, er virkeligheden, at små virksomheder meget ofte bliver mål for cyberangreb.

 

Små virksomheder er generelt underbeskyttede på sikkerhedsområdet, måske fordi de mener, at de ikke har råd til at indføre sikkerhedstiltag ligesom store virksomheder.

 

Men selvom en lille eller mellemstor virksomhed ikke har det største budget til at styrke deres cybersikkerhed, så er der stadig mange ting, de kan gøre.

 

Cyberangreb kan have store konsekvenser

 

Et cyberangreb kan skade enhver virksomheds omdømme og føre til mange timers nedetid. Cyberkriminelle leder altid efter forskellige måder at udnytte sikkerhedssårbarheder på for at få adgang til fortrolige data, der er meget værdifulde. De kan enten sælges på the dark web, offentliggøres eller bruges til at udføre andre og større cyberangreb.

 

At forstå de mange konsekvenser ved cybertrusler på arbejdspladsen kan hjælpe din virksomhed med at udvikle en plan for at undgå at blive et ofre for cybertrusler.

 

Her er fem enkle tips til at forbedre din virksomheds cybersikkerhed:

 

1. Træn dine medarbejdere

 

En stor sikkerhedsressource, som alle virksomheder har, er deres medarbejdere. Uddan dine medarbejdere om cybertrusler, og hvordan de beskytter din virksomheds data. Medarbejdere bør informeres om forskellige typer af cyberangreb, konsekvenserne de kan have, og hvordan de genkender og afværger dem.

 

Uanset hvor stor eller lille, din virksomhed er, så arbejder I med værdifulde data, som skal beskyttes. God awareness-træning gør dine medarbejdere til bodyguards, der alle er med til at beskytte dine data og din forretning.

 

2. Gør dine netværk sikre

 

Beskyt din internetforbindelse på arbejdspladsen ved at bruge en firewall og kryptering af information, f.eks. med en VPN. Og sørg for, at medarbejdere, som arbejder ude for kontoret, ikke opretter forbindelse til usikre offentlige wi-fi netværk, mens de bruger deres arbejdscomputer.

 

3. Forstærk din adgangskodebeskyttelse

 

Implementering af adgangskoder for at beskytte computernetværk er en selvfølge, men hvis du ønsker at få mest muligt ud af din adgangskodebeskyttelse, er det vigtigt at indføre flere steps.

 

Overvej at indføre multifaktorgodkendelse, der kræver yderligere oplysninger udover en enkelt adgangskode for at få adgang til dine netværk eller systemer. Overvej også at bruge password managers, der sikrer alle medarbejdere stærke adgangskoder.

 

4. Overvåg personlige enheder, der bruges af medarbejdere

 

Du har muligvis ikke ressourcerne til at forsyne alle dine medarbejdere med enheder som bærbare computere, smartphones og tablets, så du lader dine medarbejdere bruge deres personlige enheder til at få adgang til virksomhedens data og systemer.

 

Hvis det er tilfældet, så implementer politikker, der giver din netværksadministrator adgang til at installere automatiske sikkerhedsopdateringer, overvågningssoftware og rutinemæssige adgangskodeændringer på de enheder.

 

5. Begræns dataadgang

 

Overvågning af hver enkelt medarbejders interaktioner på nettet kan være tidskrævende og invaderende. For at undgå dette kan du etablere politikker, der giver retningslinjer for, hvordan dine medarbejdere skal beskytte identificerbare oplysninger og andre følsomme data.

 

Dette kan omfatte begrænsning af adgang til udvalgte oplysninger og tilføjelse af lagdelt sikkerhed, der kræver yderligere adgangskoder, kryptering, sikkerhedsspørgsmål osv. Vær sikker på, at dine medarbejdere forstår, hvorfor de politikker er nødvendige, og at de forstår, hvordan de i praksis kan håndhæve dem.