3 tips til valg og brug af sand til byggeprojektet

Sand kan bruges til mange forskellige projekter, og det er et praktisk materiale til for eksempel at fuge fliser, fylde sandkasser og meget, meget mere. Men det kan være svært at finde ud af, hvilken type sand du skal bruge, og hvordan du skal bruge det. Her får du 3 tips.

1. Vælg den rigtige størrelse korn

Nogle opgaver kræver, at du vælger en type af sand med den helt rigtige størrelse af korn. For eksempel hvis du skal bruge støbesand. Skal du støbe en stolpe, kan du sagtens bruge støbesand med en kornstørrelse på 0-4 mm, men skal du støbe en konstruktion, kan det være nødvendigt at bruge en sandtype med større korn. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad der er den rette størrelse korn til din opgave, så du er sikker på at få det bedste resultat. Hos Grusogaffald.dk, der leverer sand til hele Sjælland, kan du læse meget mere om hver enkelt type sand, og du kan altid kontakte dem, hvis du har brug for hjælp til at vælge den rigtige sandtype.

2. Tænk over, hvad sandet skal bruges til

Det giver næsten sig selv, at forskellige typer af sand er gode til forskellige typer projekter. Men det kan være altafgørende for dit projekt at vælge den helt rigtige sandtype. For eksempel er det vigtigt, at vælge noget fint sand som strandsand, hvis du er ved at lave en sandkasse, da det fine sand er med til at give en sanselig oplevelse for børn, og det holder samtidig godt på fugten, så det er let at bygge sandslotte og andet af. Men hvis du er ved at lægge fliser, er det enormt vigtigt at bruge fugesand, da det ikke falder ligeså let sammen som eksempelvis strandsand. Hos Grusogaffald.dk finder du masser af forskelligt sand, der kan leveres alle steder på Sjælland.

3. Husk at sand også kræver vedligeholdelse

Noget sand skal også vedligeholdes ind imellem. For eksempel skal fugesand mellem fliser fyldes op fra tid til anden. På den måde undgår du, at de ukrudtsfrø, der ligger under sandet, skyder op igennem og bliver til ukrudtsplanter, der kan sætte flere frø. Har du en sandkasse kan det også være nødvendigt at genopfylde eller udskifte sandet nogle gange, og det samme kan gøre sig gældende, hvis du bruger sand til ridebaner eller lignende. Hos Grusogaffald.dk kan du finde den sandtype du skal bruge, uanset hvor på Sjælland du er.

Uanset hvad du skal bruge dit sand til, kan du hos Grusogaffald.dk finde et bredt udvalg af forskellige sandtyper, så der er noget til alle typer projekter. Her kan du få leveret sand til Sjælland, og står du og mangler sand hurtigt, kan de levere på 1-3 dage. De har også en nem prisberegner, der lader dig beregne prisen på dit sand på kun ét minut, og de leverer til hele Sjælland på den måde, der passer dig bedst – på kantstenen eller over hækken, i bunke, bigbags eller container.