3 Tips til rengøring af din bil

Du kan sagtens selv rengøre og vaske din bil. 

I denne guide får du 3 gode tips til rengøring af din bil. Vi har fokus på bilvasken, lakforsegling af bilen og den indvendige rengøring af bilen. Med disse 3 tips kommer du stort set hele vejen rundt om bilen.

Er du blevet inspireret kan du findes over 100 guides til bilpleje på https://bilpleje-guide.dk.

Tip nr. 1 – Håndvask af bilen

Det første tip går på at du skal vaske bilen selv. Det er ikke svært og du kan vælge at klare det med alt fra ét enkelt produkt og en spand til det helt store setup med højtryksrenser, skumlanse mv. 

Ved at du løbende sørger for at vaske bilen selv – lærer du lakken og andre steder på bilen at kende, og kan derfor følge den løbende udvikling – dermed også om der er eventuelle steder hvor du skal sætte ind for at forhindre at en skade udvikle sig fra en billig reparation, til f.eks. en større rustskade.

Håndvask af bilen minimerer antallet af ridser som du får i lakken, således at du ikke i samme grad behøver at polere lakken på bilen. 

Tip nr. 2 – Lakforsegling af bilen

Måden du nemmere kan holde din bil ren på udvendigt er ved at give den en lakforsegling, som der er smuds- og vandafvisende. Ved at lakforseglingen så gør det sværere for skidt at sætte sig fast på bilen, vil du også opleve at den er nemmere at gøre ren næste gang du skal vaske. 

Lakforseglingen behøver ikke kun være begrænset til lakken. Du kan med fordel beskytte både dine fælge, dæk og spejle, for på den måde at sikre at det hele er nemt at holde rent. 

Lakforseglingen kan enten være en simpel skylleforsegling, men idéel set – hvis du vil gøre det nemmere for dig selv – så vil en keramisk lakforsegling gøre det nemmest for dig. 

Tip nr. 3 – Indvendig rengøring af bilen

Den indvendige rengøring af bilen kan deles op i den jævnlige rengøring og hovedrengøring. 

Hvis vi starter med hovedrengøringen – så består den i at få dybderengjort sæder, måtter og alle overflader på bilen. Har du stofsæder kan du med fordel benytte en tæpperenser, der sikrer at al snavs bliver suget ud af sæderne. Denne kan du også bruge til både bundmåtter og dine bilmåtter. Overflader bør tages med et velegnet rengøringsmiddel til den overflade du gerne vil behandle og så samtidig bearbejdes med en pensel eller en børste – afhængig af hvad du skal rengøre. 

Den daglige rengøring gøres bedst med et ”universal” bilplejemiddel til interiør, der helst skal besidde den fordel at den kan benyttes på alle overflader og efterlade overfladen med en antistatisk overflade.