Møbelmaling: Gør det selv med møbelmaling!

Der er nok rigtigt mange af os ligger inde med nogle gamle møbler i vores gemmer, der af den ene eller anden grund er blevet nedgraderet i status med tiden – oftest grundet at de ser nedslidte ud. Hvis du f.eks. har nogle terrassemøbler i træ der mildest talt har set bedre dage, så bør du bestemt ikke opgive dem uden kamp. Der findes nemlig en løsning, der kan give dine gamle træmøbler et ordentligt facelift; nemlig et nyt frisk lag møbelmaling. Det er nemlig forbløffende hvor meget en lille smule maling kan hjælpe på et træmøbel.

Nyt liv til dine træmøbler

Og det er ikke bare træmøbler med afskallende maling, der kan nyde godt af lidt møbelmaling. Møbelmaling er nemlig også fremragende, hvis du skulle blive træt af dine møblers nuværende farve. Det tager oven i købet ikke synderligt lang tid f.eks. at male en træbænk i en ny farve, så hvad venter du på? Find dit her. Dog kræver det en smule indledende forarbejde inden du kan komme i gang med arbejdet. For at du skal kunne gøre arbejdet så effektivt som muligt, så får du her et par handy tips til male dine træmøbler på den korrekte måde.

Rengøring af træmøblet

Det allerførste du skal gøre er at rengøre dit træmøbel godt og grundigt, og især hvis der er tale om et ældre møbel. Du skal derfor bruge lidt sandpapir med et forholdsvist lavt mikrontal til at slibe de værste malingrester af stolen. Herefter skal du blot rengøre møblet med et rengøringsmiddel til træ. Dette trin bør absolut ikke springes over. For med tiden vil ethvert træmøbel nemlig opsamle en forbløffende mængde fedt, skidt og støv; og hvis du blot maler oven på dette, så vil du i bedste fald opnå et temmelig ujævnt resultat; og i værste fald at din møbelmaling ikke vil binde ordentligt. Dette skridt tager lidt tid, men er bestemt umagen værd.

Så skal der grundes

En af de mest almindelige fejl der begås er, at man ikke sørger for at få grundet ens træmøbel inden der man bruger ens møbelmaling. Din møbelmaling vil nemlig ikke binde tilstrækkeligt, hvis møblet ikke er grundet ordentligt. At påføre grunder er forholdsvist nemt. Du skal nemlig blot bruge en pensel og en malerulle. Malerullen er en hurtig og enkel måde, at få dækket de store flader på dit møbel, hvorimod din pensel passer perfekt til alle de områder som malerullen ikke kan nå.

Sådan påfører du møbelmaling

Nu er øjeblikket til at male dit træmøbel endelig kommet. For at opnå det bedste resultat, så kan det anbefales at du altid vælger at give møblet to lag møbelmaling. Giv møblet god tid til at tørre ordentligt mellem de forskellige lag – typisk omtrent 3 timer et godt udluftet sted. Du vil nu herefter have et møbel, der i stedet for at ende på renovationspladsen nu kan indtage en hædersplads på enten terrassen eller måske i sommerhuset. Og så slipper du naturligvis for, at skulle ud i byen og bruge dine sparepenge på at købe et nyt træmøbel.