Kay Bojesen: Den danske designeren og hans skønne træfigurer


Kay Bojesen er en af de vigtigste og mest anerkendte danske designere. Hans træfigurer er skønne og populære, og de kan ses i mange hjem rundt om i verden. I denne artikel vil vi fortælle lidt om Kay Bojesens liv og arbejde som designer.

Dansk folkesjæl, tradition og innovation

Kay Bojesen var en dansk designer, der er mest kendt for sine skønne træfigurer. Hans design blev inspireret af den danske folkesjæl og hans figurer har fået tildelt en lang række priser. Kay Bojesen er et forbillede for mange moderne designers, da han formåede at kombinere tradition med innovation på en helt unik måde.

En verdensberømt abe

En af Kay Bojesens mest kendte figurer er aben, som han designede i 1951. Kay Bojesen ønskede at skabe en figur, der kunne være med til at gøre folk glade. Og det lykkedes ham! De fleste, der ejer en Kay Bojesen abe, har et varmt forhold til figuren, og mange bruger den legesyge abe som fantasifuld pynt i deres hjem.

Smukt designet legetøj

Kay Bojesens træfigurer er ikke kun smukke at se på, men de er også gode at røre ved. Kay Bojesen vidste nemlig, hvordan man behandler træ, for at få det flotteste og mest behagelige resultat – og det var vigtigt, for de søde dyr blev i første omgang designet som legetøj til Kay Bojesens egen søn, Otto, og derfor måtte der selvfølgelig ikke være nogen splinter!

Sætter gang i fantasien

 

Kay Bojesen startede karrieren som sølvsmed hos Georg Jensen, men opnåede senere verdensomspændende berømmelse for sine ikoniske træfigurer. Kay Bojesen ville skabe legetøj, der kunne give børn glæde og få dem til at bruge deres fantasi, men i dag er det langt fra kun børn, der er vilde med de søde figurer; Kay Bojesens træfigurer er stadig populære i dag, og de bliver ofte brugt som flot pynt i hjemmet.