Hvordan får du motorcykel kørekort?

I Danmark er motorcykel kørekort et af de mest populære kørekort. Det skyldes, at motorcykler er utroligt populære her i landet – og det kan være en utrolig fed oplevelse at køre rundt på motorcykel! Men du er også meget udsat, og det er derfor vigtigt, at du får den rette undervisning, inden du begiver dig ud på vejene. I denne artikel giver vi dig et overblik over, hvordan du får motorcykel kørekort.

Det er ikke nok med kørekort til bil

For at køre motorcykel skal du have et motorcykel kørekort. Dette gælder også, selvom du har et kørekort til bil. Der er forskellige regler for, hvordan man får motorcykel kørekort, alt efter hvilket land man bor i. I Danmark skal du bestå en teoriprøve og en praktisk prøve for at få motorcykel kørekort. I den teoretiske prøve skal du besvare en multiple choice test, hvor du viser, at du har styr på færdselsreglerne – som for eksempel reglerne for vigepligt. Til den praktiske prøve kører du på en motorcykel, mens den køresagkyndige følger med i en skolevogn bagefter for at holde øje med, at du kører sikkert og lovligt.

Der er tre former for motorcykel kørekort

Når du har bestået teori- og praktisk prøve, får du enten et kørekort til lille, mellemstor eller stor motorcykel (henholdsvis A1-, A2- og A-kørekort). Reglerne er lidt indviklede, og der er forskel på, hvilket kørekort du kan tage hvornår. For at tage kørekort til lille motorcykel skal du være 18 år. For at tage kørekort til mellemstor motorcykel (A2) skal du være fyldt 20 år – har du mindst 2 års erfaring med at være fører af lille motorcykel (A1) kan du nøjes med at tage en praktisk køreprøve på en mellemstor motorcykel, ellers skal du gennemføre køre- og teoriundervisning. Når du er fyldt 24 år, kan du tage A-kørekort (stor motorcykel) – eller som 22-årig, hvis du har minimum to års erfaring som fører af mellemstor motorcykel.