En guide til sikkerhedskopiering af dit arbejde og dine servere

Sikkerhedskopiering af dit arbejde er vigtigt for at beskytte dine data og servere. Du ønsker ikke at stå i en situation, hvor du har mistet alt dit arbejde på grund af en systemfejl, strømafbrydelse eller et cyberangreb.

I dette blogindlæg vil vi diskutere vigtigheden af at sikkerhedskopiere dit arbejde og dine servere, hvilke typer af sikkerhedskopier der findes, og hvordan de kan hjælpe med at beskytte dine data. 

 

Hvorfor du har brug for at tage backup af dit arbejde og dine servere?

Dine data er kun så sikre som deres sikkerhedskopiering. Uden et pålideligt backup-system på plads risikerer du at miste vigtige oplysninger, hvis noget går galt med dit system eller din server. 

Selv om der er mange forskellige måder at tage backup af dit arbejde og dine servere på, er det vigtigste, at du har et sådant system på plads. Her er nogle grunde til, hvorfor det er vigtigt at tage backup af dit arbejde og dine servere. 

  • Beskytter mod tab af data – Hvis noget går galt med dit system eller din server, vil det at have en backup være med til at sikre, at tabte data hurtigt og nemt kan genoprettes 
  • Reducerer risikoen – Ved at tage backup regelmæssigt reducerer du risikoen for at miste værdifulde oplysninger som følge af menneskelige fejl eller ondsindede angreb 
  • Spar tid – Hvis noget går galt med dit system eller din server, kan du spare tid ved at have en sikkerhedskopi, da du ikke behøver at starte forfra for at forsøge at genskabe alt det, der gik tabt 
  • Ro i sindet – Viden om, at alle dine værdifulde oplysninger er sikkerhedskopieret, kan give dig ro i sindet, hvis der skulle ske noget.  

Læs også: https://www.backupbird.com/mysql-backup-software

 

Typer af sikkerhedskopier 

Der findes flere typer af sikkerhedskopier afhængigt af, hvilken type system eller server du har. Her er nogle almindelige typer.

Fuld backup  

Denne type backup kopierer alle data fra kildesystemet/serveren til en anden fysisk enhed (f.eks. en ekstern harddisk). Dette giver den mest omfattende beskyttelse mod potentielt datatab, da det tager en nøjagtig kopi af alt på kildesystemet/serveren på et givet tidspunkt.  

Inkrementel sikkerhedskopi

En inkrementel sikkerhedskopi kopierer alle nye filer/data, siden den sidste fulde eller inkrementelle sikkerhedskopi blev taget. Denne type er nyttig for at spare lagerplads, da den kun sikkerhedskopierer nye filer/data i stedet for at kopiere alting igen hver gang den kører (hvilket ville være unødvendigt).

Differentiel sikkerhedskopi

En differentiel sikkerhedskopi kopierer alle filer/data, der er ændret, siden den sidste fulde eller inkrementelle sikkerhedskopi blev taget (svarende til en inkrementel sikkerhedskopi). Forskellen her er, at den skaber et komplet øjebliksbillede hver gang den kører i stedet for blot at kopiere nye filer/data siden sidste kørsel (hvilket sparer mere lagerplads). 

Spejlbackup 

En spejlbackup opretter en nøjagtig kopi (eller “spejl”) af hele dit kildesystem/din server på en anden fysisk enhed, f.eks. en ekstern harddisk (svarende til en fuld backup). Forskellen her er, at den løbende opdaterer sig selv, så alle ændringer, der foretages på kildesystemet/serveren, automatisk vil blive afspejlet på den spejlede enhed ved næste kørsel (hvilket eliminerer manuel indsats).   

 

Stå på den rigtige side

Sikkerhedskopiering af dit arbejde og dine servere er afgørende for at beskytte dem mod potentielt tab af data på grund af menneskelige fejl eller ondsindede angreb. Der findes flere forskellige typer, afhængigt af hvilken type system eller server du har, men uanset hvilken type du vælger, er det vigtigste, at du har en på plads! 

Med et pålideligt backupsystem på plads kan du være rolig i visheden om, at alle dine værdifulde oplysninger er sikkerhedskopieret og klar til brug, hvis der skulle gå noget galt med dine systemer eller servere.