Boost din skægvækst med skægolie

Hvis du kender til følelsen at stå foran spejlet og køre hånden over sine kinder, hvor du mærker ingenting, selvom der burde være bare en lille smule skægvækst, er du ikke alene. I dag er der mange mænd derude der forsøger at gro fuldskæg, men ikke er i stand til grundet en lang række ting. For nogle kan det være hormoner, andre gener eller måske blot manglende stimulation i hårsækkene i ansigtet. Hvis det er det sidste, der er problemet, er der heldigvis en løsning: skægolie.

Blødgører og stimulerer

Alt efter hvilke ingredienser der findes i olierne, kan de have mange forskellige formål. Hovedformålet med skægolie er naturligvis at blødgøre skægget og beskytte huden efter barbering, men de fleste olier hjælper faktisk også med at stimulere hårvæksten. Dette sker, når man masserer olien ind i huden, og de mange gode ingredienser i olien siver ned i hårsækkene, hvor de får lov til at omslutte de nye hår og beskytte dem. På denne måde kan du både får et skinnende skæg, bløde kinder og omslutte dig selv i en sky af lækre dufte fra olierne. 

 

Ofte vil skægolie bestå af ingredienser som naturlige olier, der blot er til for at blødgøre skægget, men kan også indeholde for eksempel ingefær og enebær, der er specielt gode til at booste skægvæksten i ansigtet. Selv uden disse ingredienser, er der alligevel stor sandsynlighed for, at du vil opleve mere skægvækst. Dette skyldes, at du også aktiverer hårvækst i hårsækkene, når du masserer olien i huden. Når man masserer huden bliver blodcirkulationen nemlig stimuleret, og på denne måde kan skægvæksten altså også boostes.

Sørg for en god barbering

Hvis du gerne vil have mere skægvækst, men samtidig gerne vil barbere dig, kan det være en god idé at skille sig af med de billige engangsskrabere og investere i en ny skraber. Her er en safety razor et rigtig godt bud, da de giver den sikreste og tætteste barbering. I modsætning til de billige skrabere, der ikke altid giver et helt rent snit på hårene, vil de knivskarpe blade på en safety razor sørge for et helt rent snit. Dette kan også hjælpe med illusionen om at have en flottere og bedre skæg, da hårene ikke er helt ujævne og kradsende.

Til barberingen er det også en god idé at have en god barbersæbe, så barberbladet uden problemer kan glide over din hud uden at skade den. Til dette skal du blot bruge en hvilken som helst fugtgivende sæbe, der ikke udtørrer huden. Hvis du ikke blot tør springe ud i en hvilken som helst sæbe, kan du heldigvis finde et stort udvalg af forskellige sæber derude, der er lavet specifikt til barbering. Du kan naturligvis også blot gå med en klassisk barberskum eller -creme fra supermarkedet.