6 tips til at få Mac-support, når der er noget galt

Lad os se det i øjnene, Apple-produkter er fantastiske. De virker bare. Men nogle gange kan det gå galt. Hvis du er Mac-bruger, og du har brug for support, får du her seks tips til at få den Mac Support, du har brug for.

1. Tjek for opdateringer.

Før du gør noget andet, skal du sørge for, at din Mac er opdateret. Ofte er årsagen til, at noget ikke fungerer, fordi du bruger en forældet version af macOS. Hvis du vil tjekke, om der er opdateringer, skal du åbne App Store og klikke på fanen Opdateringer. Hvis der er tilgængelige opdateringer til din Mac, skal du installere dem og se, om det løser problemet.

2. Genstart din Mac.

Dette er lidt af en no-brainer, men nogle gange er det nok at genstarte computeren for at løse problemet. Så før du begynder at rode rundt i indstillingerne eller kontakte support, skal du prøve at genstarte din Mac og se, om det hjælper.

3. Force quit den app, der giver dig problemer.

Hvis en app er frosset eller ikke reagerer, kan du tvinge den til at afslutte den ved at trykke på Kommando+Option+Escape på tastaturet. Dette vil få vinduet Force Quit Applications frem, hvor du kan vælge den ulovlige app og klikke på Force Quit. Når appen er lukket, kan du prøve at åbne den igen og se, om den fungerer som forventet.

4. Ryd cachen.

Caches er filer, der gemmer data, så de kan tilgås hurtigere i fremtiden. Med tiden kan disse caches blive forældede eller korrupte, hvilket kan give problemer med apps eller websteder. Hvis du vil rydde din Macs cache, skal du åbne Finder og gå til Gå > Gå til mappe i menulinjen øverst på skærmen. I den dialogboks, der vises, skal du skrive ~/Library/Caches/ og trykke på Enter eller Return på dit tastatur. Dette åbner et nyt Finder-vindue med alle dine cachede data indeni. Vælg alt i denne mappe, og flyt det til papirkurven (eller slet det permanent ved at holde Option-tasten nede, mens du vælger Tøm papirkurven i Finder-menuen). Når du har ryddet din cache, kan du prøve at bruge appen eller webstedet igen og se, om det fungerer som forventet…

5 – Nulstil PRAM/NVRAM.

PRAM (Parameter RAM) og NVRAM (Non-Volatile RAM) gemmer visse indstillinger for hurtig adgang for din Mac. Hvis disse indstillinger bliver beskadiget, kan de forårsage problemer med, hvordan din computer starter op, viser video, får adgang til netværk os. Sådan nulstiller du PRAM/NVRAM på din Mac : luk computeren ned hold Kommando + Valg + P + R nede på tastaturet tænd computeren hold disse taster nede, indtil du hører to opstartssignaler ELLER indtil du ser et Apple-logo OG en statuslinje Slip tasterne, når du er færdig Din computer genstarter normalt efter nulstilling af PRAM/NVRAM; nogle indstillinger kan dog være blevet nulstillet under denne proces (f.eks. lydstyrke, skærmopløsning, valg af startdisk, oplysninger om tidszone), så sørg for at kontrollere hver enkelt efter genstart.

6 – Opdater software.

I nogle tilfælde kan et problem skyldes forældet software snarere end noget galt med selve Mac’en. Hvis Safari f.eks. ikke indlæser sider korrekt eller opfører sig mærkeligt efter opdatering af macOS, så prøv at opdatere Safari selv: åbn Safari gå til Safari – Om Safari i menulinjen øverst på skærmen hvis der er en opdatering tilgængelig for Safari, klik på Opdater nu Efter opdatering af Safari, afslut og genstart Safari og prøv derefter at bruge den igen.

Konklusion

Hvis noget går galt med din Mac, skal du ikke gå i panik! Der er et par ting, du kan prøve, før du kontakter support. Først skal du tjekke, om der er opdateringer, og sikre dig, at din Mac kører den nyeste version af macOS; ofte vil dette løse det problem, du har. For det andet skal du prøve at genstarte din computer; denne løsning kan virke indlysende, men nogle gange er det alt, hvad der er nødvendigt for at få tingene til at fungere igen uden problemer… For det tredje,, hvis en app giver dig problemer, tving afslut den ved at trykke på Command+Option+Escape; prøv derefter at åbne den igen., For det fjerde, ryd, nulstil PRAM/NVRAM, eller opdater software efter behov. Endelig, hvis ingen af disse tips virker, kontakt Apple Support direkte; de vil med glæde hjælpe dig med at løse det problem, du har med din Mac., Tak for læsningen! Vi håber, at disse tips var nyttige.