3 tips til din boligindretning

Har du svært ved at finde hoved og hale i indretningen i din bolig? Sommetider kan man gå død i indretningen, og så er det typisk på tide at søge efter inspiration. Læs med her, og få tre konkrete tips til din boligindretning, så du kan give dit hjem nyt liv.

 

1. Tilføj spejle   

 

Spejle er altid en sikker klassiker. Ikke nok med, at det giver rummet et friskt pust, så synes et rum ofte større, hvis der er et eller flere spejle. Refleksionen af rummet giver mere dybde, hvormed man narres til at tro, at rummet er større, end det faktisk er. Et smart indretningstrick, med andre ord.

 

En anden fordel ved spejle er, at det reflekterer lysindfaldet. Har du naturligt lys i enten stuen eller soveværelset, kan du forsøge at placere et spejl strategisk på væggen. Når solen står ind, og rammer dit spejl, vil det skabe genskær i rummet, som skaber ekstra lys. Man kan sjældent få nok af det naturlige lys, og i den forbindelse er spejlet din bedste ven for at fostre mere naturligt lys i rummet.

 

2. Dekorér dine vægge

 

En nøgen væg er typisk en kedelig væg. Derfor skal du gå i tænkeboks, og bryde hjernen med hvilke indretningsobjekter, som passer på din væg. Hylder, billeder, malerier, væghængte lamper etc. kommer i mange forskellige størrelser og farver. Derfor kan det være en god idé at gå struktureret til værks, og først udvælge nogle butikker, som flugter med din indretningsstil.

 

Herefter kan du gå i krig i deres udvalg af væghængte objekter, og udpege dig nogle favoritter. På den måde bliver det mere overskueligt at indrette din bolig og pryde dine vægge. En sikker vinder til væggen er eksempelvis plakater i 70 x 100 cm med en lys egeramme i samme dimensioner. Plakaterne i 70 x 100 er store nok til at vække opsigt, men ikke for bombastiske til at dominere hele rummet.

Der findes et kæmpe udvalg af plakater nu om dage, og det har sjældent været mere populært at indrette hjemmet med plakater. Hvis ikke du allerede har et hjem med plakater, kan du overveje, om det er der, du skal starte. For de fleste er det en sikker vinder.

 

3. Indret med akustikpaneler

 

Akustikpaneler har, ligesom plakater, vundet stort indpas de sidste fem år i danskernes hjem. Det er med god grund, da indretningsmulighederne er uendelige med akustikpanelerne. Hvad enten det er til entréen, stuen, soveværelset eller endda køkkenet, så kan du smække akustikpaneler op på væggen. Et tomt og kedeligt rum kan hurtigt shines op, hvis du eksempelvis laver en decideret akustikvæg. Den fungerer både som dekoration, men en akustikvæg har også en praktisk funktionalitet, da det forbedrer akustikken signifikant i rummet.

 

Med de tre konkrete tips er der ingen undskyldninger for ikke at pifte dit hjem op. Hvad enten det er med spejle, plakater eller akustikpaneler, har du hermed mere inspiration til at forny et eller flere af dine rum